Kategória: Sütemények
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 dl tej, fél csomag sütőpor, 5 dkg szilvalekvár, 5 dkg darált dió, 5 dkg apróra vagdalt dió
citrommázhoz:
1 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 1 kanál citromlé
Elkészítés:
Tojásokat, porcukrot, lekvárt, az olvasztott vajat tálba tesszük és jól összekeverjük. A már kikevert tésztába beleöntjük a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a megdarált és apróra vagdalt diót, és még egyszer jól átkeverjük. A tésztát kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben mérsékelt tűzön megsütjük. Közben citrommázat készítünk: 1 tojásfehérjét, 10 dkg porcukrot, 1 kanál citromlével sűrűre keverünk. ezt a mázat a kihűlt tésztára öntjük és szeletekre vágjuk.