Hozzávalók:
Elkészítés:
A gomba teteje:
30 dkg háztartási keksz, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 fél rum esszencia
A kekszet összedaráljuk, összedolgozzuk porcukorral, margarinnal és rum esszenciával, majd a kosárkaformába belenyomkodjuk. A közepébe mélyedést vájunk, mivel ide fog kerülni a gomba szára. Ezután kisütjük.
A gomba tetejére való máz:
15 dkg porcukor, 4 kanál víz, 10 dkg kakaó, 5 dkg vaj. A hozzávalókat összekeverjük, 5 percig főzzük. A kisült gombatetőket ebbe mártogatjuk és ebben pihentetjük.
A gomba aljára való krém:
15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 rum aroma A margarint, porcukrot összekeverjük, rum aromával ízesítjük és megkenjük vele a gomba alját.
A gomba szára:
1 doboz babapiskóta, 10 dkg feltört szilvalekvár, 5 dkg darált dió. A feltört szilvalekvárt összekeverjük a darált dióval. Kettévágjuk a babapiskótákat, megkenjük töltelékkel. Összeragasztjuk őket. Ezután a gomba aljába helyezzük az így elkészült szárakat.