Kategória: Sütemények
Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás, 12 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 5 dkg rétesliszt, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg egész dióbél, 15 dkg szilvalekvár
Citrommázhoz:
25 dkg porcukor, 2 kanál meleg víz, 2 kanál citromlé, kávéskanálnyi étolaj
Elkészítés:
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük a porcukrot, tojássárgáját, vaníliáscukrot, a darált diót és a réteslisztet. Összekeverjük és kikent, meglisztezett tepsire öntjük. Mérsékelt tűzön sütjük. A kihűlt tésztát kockákra vágjuk, feltört szilvalekvárral összeragasztjuk. Citrommázat készítünk: A meleg vizet és a citromlevet ráöntjük a porcukorra. Hozzáadjuk az olajat és addig keverjük, míg megsűrűsödik. Bevonjuk vele a kockákat és a tetejükre feldarabolt dióbelet teszünk díszítésként.