Szenke-menti kanyargó

Kategória:

Hozzávalók:

2 kg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 5 dkg élesztő, 3 dkg só, 2 dl tej, 3 tojássárgája, kevés víz, 30 dkkg szilvalekvár, ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

A lisztet margarinnal jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgáját, cukrot és sót. Tejjel nyújthatóvá gyúrjuk. A szilvalekvárt feltörjük, rákenjük. Feltekerjük mint a piskótát szokás. Vízbe mártott széles késsel felszeleteljük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, arra fektetjük a kanyargókat. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.

«
»

Ez is érdekes lehet