Bagolyszem

Kategória:

Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1 tejföl, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 4 tojássárgája, csipetnyi só

Töltelékhez:
20 dkg szilvalekvár, 1 üveg kimagvalt meggybefőtt, 15 dkg darált dió, 4 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 1 vaníliacukor

Elkészítés:

Az élesztőt tejben felfuttatjuk. Jól összegyúrjuk a tésztához valókkal, pihentetjük fél óráig. 4 részre osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, lekvárral megkenjük. Széleire sorban meggyet rakunk és egymással szemben felcsavarjuk. Tejföllel megkenjük.

Középen maradt részbe tölteléket készítünk, a kristálycukorból, tojásfehérjéből, vaníliacukorból. Ha keményre felvertük, hozzákavarjuk a darált diót. A tekercsek közepébe rakjuk, lesimítjuk és közepes húmérsékletű sütőben kisütjük. Éles késsel felszeleteljük.

 

«
»

Ez is érdekes lehet