Jolánka néni tepertős pogácsája

Kategória:

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 25 dkg szilvalekvár, 40 dkg tepertő, 3 tojássárgája, 1dl tejföl, 3 dkg élesztő, kevés só

Elkészítés:

A tepertőt ledaráljuk. Tésztáját meggyúrjuk tojássárgájával, kevés sóval, tejföllel és liszttel. Teszünk bele 3 dkg élesztőt is. Az egészet jól összedolgozzuk és egy tálban letakarva állni hagyjuk. Aztán a tésztát kinyújtjuk és lekenjük darált tepertővel. Összegyúrjuk, majd ismét állni hagyjuk. Ezt még kétszer megismételjük. Amikor a tészta megfelelő minőségű, kétujjnyi vastagra nyújtjuk, üvegpohárral kiszaggatjuk. Lekvárral betöltjük, tetejét éles késsel rácsosra vagdossuk. Bekenjük tojássárgájával, tepsibe rakjuk és sütőben megsütjük.

«
»

Ez is érdekes lehet