Kategória: Sütemények
Hozzávalók:
Tésztához:
40dkg liszt, 15 dkg zsír, 2 tojássárgája, 1 csomag sütőpor, 15 dkg cukor, fél citrom reszelt héja,
Habhoz:
4 evőkanál szilvalekvár, 5 dkg vágott dió, 15 dkg porcukor, 4 tojásfehérje
Elkészítés:
A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát és 3 cipóra szakítjuk. Fél óráig fagyasztóba tesszük, pihentetjük. Közben habot készítünk.: A tojásfehérjét felverjük porcukorral, belekeverünk 5 dkg vágott diót és 4 evőkanál szilvalekvárt. Az előkészített tésztából két cipót reszelünk és ráöntjük a habot. Ráreszeljük a harmadik cipót és előmelegített sütőben világos barnára sütjük.