Szilváslepény más módon

Kategória:

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 18 dkg zsír, 15 dkg cukor, 1 egész tojás + egynek még a sárgája, 1 evőkanál rum, pici só, tejföl szükség szerint

tetejére:
3 tojássárgája, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál tejföl, 6 dkg zsemlemorzsa, 4 tojásfehérje, magozott szilva

 

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, hogy jól nyújtható legyen. Vékonyra kinyújtjuk és tepsibe tesszük, kimagvalt szilvával megrakjuk, úgy hogy szeletelésnél minden szelet tetejére jusson egy fél szem szilva. 10-15 percig sütjük és leöntjük a felvert tojásfehérjében óvatosan elkevert tojássárgájával, cukorral, tejföllel és zsemlemorzsával. Elsimítjuk és még kb. 25 percig sütjük. (A tojáshabos massza felkenése előtt a szilvára szórhatunk ízlés szerint cukros darált diót is.)

«
»

Ez is érdekes lehet