Borított tészta

Kategória:

Hozzávalók:

Két összmaréknyi liszt, 6 tojás, 25 dkg cukor, 4 dl tejföl, 1 dl tej, 3 evőkanál zsír, só, 40 dkg szilvalekvár, 1 kg túró

Elkészítés:

Tésztát gyúrunk, vékonyra elnyújtjuk és felvágjuk könyvlapnyi nagyságúakra. A gyúrótáblára abroszt terítünk és sós vízben kifőzött, leszűrt tésztát erre rekjuk. Közben kikeverjük a túrót: 1 kilóhoz 25 dkg cukrot, 3 tojást adunk: A szilvalekvárt kevés tejjel feltörjük. A tepsi alját fagyos zsírral kikenjük, egy réteg tésztát belerakunk. Rákanalazunk meleg zsírban feloldott tejfölt, és az ízes túró felét. Beborítjuk tészával, megkenjük lekvárral, majd ismét tészta következik és a megmaradt túró. A tetejét lefedjük a maradék tésztával, amit tejfölös zsírral meglocsolunk. Sütőbe toljuk, szép pirosra sütjük. Felszeletelve tálaljuk.

«
»

Ez is érdekes lehet