Kategória: Sütemények
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 citrom, 1 tojás, 2 vanília, 1-2 evőkanál tej, 10 dkg szilvalekvár
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, a sütőporral, a citrom reszelt héjával és levével, a vaníliával eldörzsöljük, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet. Könnyen dolgozható tésztává gyúrjuk. Vajazott tepsi aljára téve félujjnyi vastag szilvalekvárral megkenjük. Erre 10 dkg lisztből, 10 dkg vajból, 5 dkg cukorból és 5 dkg darált dióból masszát készítünk. Ebből a masszából mogyorónyi golyócskákat formálunk és sorba rajkuk a tetején. Előmelegített sütőben kisütjük. Meghintjük porcukorral és hosszúkás szeletekre vágjuk.