Tejszínes töltött pulykamell

Kategória:

Hozzávalók:

1 kg pulykamell filé, 20 szem aszalt szilva, 3 dl tejszín, 3 kanál liszt, 3 dl fehérbor, evőkanál só, csipetnyi fehérbors, szerecsendió ízlés szerint, 5 dkg vaj, 2 jonatán alma a tálaláshoz

Elkészítés:

A megmosott, kimagvalt aszalt szilvát fehérborban előfőzzük. Kevés sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük. Ha kellően megpuhult, leszűrjük. A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk, fehérborssal megszórjuk. Betöltjük aszalt szilvával, betekerjük, ha szükséges, hústűvel összetűzzük. Lisztbe forgatjuk, vajon elősütjük. Felöntjük annyi tejszínnel, amennyi ellepi. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval tovább ízesíthetjük. Takarék lángod negyed óráig pároljuk. Sült párolt almával, burgonyapürével tálaljuk.

«
»

Ez is érdekes lehet