Ínyenc pulykamell aszalt csemegével

Kategória:

Hozzávalók:

60 dkg pulykamell, 30 dkg darált hús, 1 zsemle, 1 tojássárgája, 1 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 3 egész tojás, csipetnyi bazsalikom, csipetnyi bors, 2 kanál zsír, 20 szem dióval töltött aszalt szilva, só, liszt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez

Elkészítés:

A pulykamellet kiklopfoljuk, gyengén sózzuk és megszórjuk bazsalikommal. A hagymát lereszeljük, zsírban meghervasztjuk és hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk. Ha kész, hűlni hagyjuk. A zsemlét tejben beáztatjuk, kicsavarjuk és a tojás sárgájával a húshoz adjuk, és az egészet jól eldolgozzuk. Az aszalt szilvát megmossuk, vízben megpuhítjuk, kimagvaljuk. Helyére egy diógerezdet teszünk. A pulykamell szeletekre kenjük a tölteléket egyenletesen, a szilvaszemeket a szeletek szélére, erre a töltelékre.  Két végén behajtjuk és feltekerjük. Hústűvel megtűzzük, bepanírozzuk és kisütjük. Hűlni hagyjuk, a hústűt kivesszük belőle és tálaljuk. Párolt rizst, burgonyapürét adunk hozzá.

«
»

Ez is érdekes lehet