Nyárson sült máj szilvamártással

Kategória:

Hozzávalók:

50 dkg marhamáj, 20 dkg bacon szalonna szelet, 20 dkg kimagvalt aszalt szilva, 20 dkg kimagvalt szilva, 2 evőkanál étolaj, 2 dl tea, csipetnyi egész fahéj, 3 evőkanál tejszín, 1 evőkanál ciromlé

Elkészítés:

A májat leöblítjük, leszárítjuk, kockákra vágjuk. Szalonna szeletekben göngyöljük a kimagvalt szilvákat. A májat és a szalonnás szilvát felváltva nyársra húzzuk. Étolajjal bekenjük és előmelegített grillsütőbe toljuk. Grillezés ideje kb. 20 perc. A kimagozott aszalt szilvát ¼ l fahéjjal ízesített tálban odatesszük főzni. Ha készre főtt a fahéjat kivesszük, az aszalt szilvát ledaráljuk, 3 evőkanál tejszínt hozzáadva készre kavarjuk. Citromlével ízesítjük. Burgonyapürével tálaljuk.

«
»

Ez is érdekes lehet