Aszalt szilvás vaddisznócomb barna mártásban

Kategória:

Hozzávalók:

1,5 kg vaddisznócomb, 20 szem aszalt szilva, kávéskanálnyi kakukkfű, ugyanennyi őrölt bors, csipetnyi szemes bors, 3 kanál zsír, 3 kanál liszt, evőkanálnyi só, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, kis fej karalábé, 1 gumó zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, kis darab szalonnabőr, 1 kanál paradicsompüré, 1 kanál cukor, 1 narancs reszelt héja, 3 dl száraz vörösbor, 3 cl Hubertus likőr, 2 liter csontlé, pici somlekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

Az aszalt szilvát vörösborban megfőzzük, kakukkfüvet teszünk bele ízesítésként. Egy napig állni hagyjuk. Előző este a húst felszúrjuk, megöltjük aszalt szilvával, bedörzsöljük sóval, borssal, kakukkfűvel. 1 éjszakán át pihentetjük.

Másnap lisztbe forgatjuk.  Forró zsírban hirtelen minden oldalát szép pirosra elősütjük, a zsírból kiszedjük. Ebben a zsírban a megpucolt és felaprózott sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert és vöröshagymát – dinszteljük.  Teszünk bele szalonnabőrt és két gerezd fokhagymát is. A félig megpuhult zöldségekhez 1 kanál paradicsomlevet adunk és felöntjük az egészet csontlével. Jól kiforraljuk, míg a zöldség teljesen meg nem puhul.

Közben fűszerezzük sóval, egész – és törött borssal, kakukkfűvel, 1 narancs lereszelt héjával. Ha kész az egészet átpasszírozzuk. Cukorral karamellizáljuk, liszttel besűrítjük a levet. Sózzuk is. Száraz vörösborral felöntjük. 3 cl Hubertussal ízesítjük.

Ebben a lében az elősütött vaddisznócombot készre pároljuk. Kivéve lehűtjük, szeleteljük, tálra rakva barna mártással leöntjük. Hagymás tört burgonyát adunk hozzá. Pici somlekvárral díszítjük.

 

«
»

Ez is érdekes lehet