Csirkecombok aszalt szilvás – mazsolás öntettel

Kategória:

Hozzávalók:

10 db csirke felsőcomb, szárnyas grill fűszerkeverék, olaj, 20 szem aszalt szilva, 10 dkg mazsola, 0,5 dl konyak, 4 dl vörösbor, szerecsendió, só, fehérbors

Elkészítés:

A csirkecombokat megszórjuk szárnyas grill fűszerkeverékkel. Tepsibe téve olajat, kevés vizet aláöntve befedjük alufóliával, és pirosra sütjük. Sütés alatt elkészítjük az öntetet: 4 dl vörösborban felfőzünk 20 szem aszalt szilvát. Szerecsendióval, sóval, fehérborssal ízesítjük. Ha megpuhultak kimagvaljuk, apró darabokra vágjuk. Együtt pároljuk tovább a mazsolával az előbbi főzőlében. A végén 0,5 dl konyak hozzáadásával tesszük pikánssá az ízét. Tálaláskor a csirkecombokra öntjük az aszalt szilvás, mazsolás öntetet és burgonyapürét adunk hozzá.

«
»

Ez is érdekes lehet