Kategória: Húsételek
Hozzávalók:
1 kacsa, 4dl vörösbor, 3kanál zsír, 2 szem szegfűszeg, 1 kanál cukor, 1 kávéskanál liszt 1 kanál paradicsom püré, 1 jonatán alma, csipetnyi só
Elkészítés:
A megtisztított kacsát tepsibe rakjuk, leöntjük forró zsírral. A szegfűszeggel megtűzdelt almát a hasüregébe tesszük és előmelegített sütőbe toljuk, ahol ¼ órát sütjük. 2 decinyi borral leöntjük, tovább sütjük. Ha megpuhult, átrakjuk tűzálló edénybe és melegen tartjuk. A pecsenye levet lesütjük, megszórjuk lisztel, cukorral és pirítjuk. Paradicsompürével elkeverjük, 2 deci borral felengedjük és kiforraljuk. Tálra rakjuk a feldarabolt kacsát, a mártást rászűrjük. Hagymás törtburgonyát, aszalt szilva kompótot adunk hozzá.