Kategória: Húsételek
Hozzávalók:
10 db csirkemell filé, 20 szem szemelt aszalt szilva, 3 dl vörösbor, 1 kanál szilvalekvár, 20 dkg trappista sajt, fehérbors, szerecsendió, panírozáshoz: liszt, só, tojás, zsemlemorzsa, kisütéséhez: olaj
Elkészítés:
A megmosott aszalt szilvát vörösborban odatesszük főni. Sóval, fehérborssal, pici szerecsendióval ízesítjük. Közben a húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és felhasználásig állni hagyjuk. A megfőtt szilvát kimagozzuk, ledaráljuk és lekvárral, lereszelt sajttal összekeverjük. A masszát a szilvafőző lével ízesíthetjük tovább. Betöltjük vele a húst, feltekerjük és panírozzuk. Olajban kisütjük. Párolt almát és sültburgonyát adunk hozzá köretként.