Párolt-sült pulykamell aszalt szilvával

Kategória:

Hozzávalók:

egy fiatal pulyka melle, 3 kanál zsír, 2 ujjnyi húsos, füstölt szalonna,csipetnyi bazsalikom, 4 dl fehérbor, szegfűszeg, 1 kanál cukor, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, fél gumó zeller, 20 szem aszalt szilva

Elkészítés:

A pulykamellet megmossuk, sóval, bazsalikommal bedörzsöljük. Állni hagyjuk 40-50 percet, közben szalonnatűvel szalonnacsíkokat húzunk a húsba rostjaival keresztirányosan. Forró zsírral leöntve előmelegített sütőbe toljuk. Közben a zöldségféléket megtisztítjuk, felkockázzuk és a húst mellé tesszük. Félliternyi vízzel felöntjük. Sütés közben locsolgatva, a levével minden oldalát pirosra sütjük a pulykamellnek. Ha kész, hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük. Közben az aszalt szilvát megmossuk, borban feltesszük főni, amit cukorral, szegfűszeggel ízesítünk. Ha megpuhult, hagyjuk kihűlni. A felszeletelt pulykát tálra rakjuk. A pecsenyelevet rászűrjük. Párolt rizzsel és aszalt szilvával tálaljuk.

«
»

Ez is érdekes lehet