Szomszédasszony szilvás pecsenyéje

Kategória:

Hozzávalók:

1 kg kicsontozott sertéskaraj, 30 dkg aszalt szilva, ujjnyi fóstölt húsos szalonna, 2 dl fehérbor, 1 citrom leve, 1 kanál cukor, fél vaj, késhegynyi őrölt bors, csipet szegfűszeg

Elkészítés:

A megmosott aszalt szilvát borban feltesszük főni legalább negyed óráig. Cukorral, szegfűszeggelk, citromlével ízesítjük. Ezután az egészet leszűrjük, az aszalt szilvát kimagvaljuk. A húst hosszában felszúrjuk, és aszalt szilvával megtöltjük. Sóval, borssal bedörzsöljük, szalonnaszeletekkel megtűzdeljük. Sütőbe tolva vajon átsütjük, a főző lében puhára pároljuk, és ropogósra pirítjuk. Éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Tálaláskor a megmaradt aszalt szilvát díszítésként köré rakjuk.

«
»

Ez is érdekes lehet