Viki kosaras

Kategória:

Hozzávalók:

Tésztához:
40 dkg liszt, 1 margarin, 4 tojás sárgája, 1 citrom leve és reszelt héja, 10 dkg szilvalekvár, 1 csomag sütőpor, 4 kanál cukor

Habhoz:
25 dkg porcukor, 4 tojás felvert kemény habja, kevés dió

 

Elkészítés:

40 dkg lisztet, a margarint, 4 tojás sárgáját elmorzsoljuk, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a 4 kanál cukrot, végül a sütőport. Ha a hab is elkészült, akkor mindegyik kosárkába (amelyet előzőleg kizsíroztunk és kiliszteztünk) belenyomkodunk egy kevés tésztát. A tésztára szilvalekvárt teszünk, erre habot. Mikor a teteje szép piros, kivehetjük a sütőből.

«
»

Ez is érdekes lehet