Eta kiflije

Kategória:

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 20 dkg zsír, csipetnyi só, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 10 dkg szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet a zsírral, a sóval eldörzsöljük. A langyos tejbe cukrot teszünk. Ebben az élesztőt felfuttatjuk, s a liszthez adjuk. A tojás sárgáját is hozzáadjuk. Összegyúrjuk, 3 cipót készítünk belőle. Fél óráig pihentetjük, aztán a cipókat 3 mm vékonyra, kerekre nyújtjuk. 8 cikkre vágjuk, szélesebbik részére kávéskanálnyi szilvalekvárt teszünk és feltekerjük. Hamar sül. Vaníliás porcukorba forgatjuk.

«
»

Ez is érdekes lehet