Rumos-lekváros szelet

Kategória:

Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg liszt, 18 dkg zsír, 36 dkg porcukor, 1 tojás 5 dkg vaj, 3 evőkanál forró víz, 6 evőkanál kakaó, szilvalekvár, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál tejföl

Mázhoz:
18 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 1 rum esszencia, 3 evőkanál forró víz

 

Elkészítés:

50 dkg lisztet, 18 dkg zsírt, 18 dkg porcukrot, 1 tojást, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 3 evőkanál tejfölt összegyúrunk. Két részre osztjuk és az egyik felébe 3 evőkanál kakaót teszünk. A barna lapot alulra tesszük, megkenjük szilvalekvárral, a sárgalapot felülre tesszük és megsütjük. Amíg sül a tészta, mázat készítünk. 18 dkg porcukrot, 3 evőkanál kakaót, 5 dkg vajat, 1 rumeszenciát, 3 evőkanál forró vízzel kikavarunk. A kisült forró tészta tetejére öntjük.

«
»

Ez is érdekes lehet