Hozzávalók:
1 kg pulykamellfilé, 50 dkg csirkemáj, 1 zsemle, 2 dl tej, 25 dkg trappista sajt, 50 aszalt szilva, 1 fej vöröshagyma, csipetnyi bors, 3 evőkanál zsír, 10 szelet vékony bacon szalonna, 2 főtt tojás, 1 tojás sárgája, fél vaj
Elkészítés:
A pulykamellet megmossuk, felszeleteljük, kicsit megveregetjük és besózva állva hagyjuk. A lereszelt vöröshagymát zsírban megdinszteljük, beleaprítjuk a májat és fűszerezzük sóval, borssal. A tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk és a májhoz adjuk. Dúsítjuk apróra vágott főtt tojással és 1 nyers sárgájával. Megsózzuk, jól kikeverjük.
A hússzeleteket megkenjük a töltelékkel, rárakjuk, a megfőtt, kimagvalt aszalt szilvákat és lefedjük 1 szelet sajttal. A tetejére még egy hússzelet kerül, majd az egészet összetűzzük hústűvel.
A melegedő sütőben felolvasztjuk a vajat, ebbe rakjuk a töltött szeleteket. Mindegyikre teszünk egy bacon szalonna csíkot. Forgatva, locsolgatva szép pirosra sütjük. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.