Medve Kúria, Kölcse

medve-kuria-kolcse-1
Település:
Szálláshely típusa:
Cím:
4965 Kölcse, Dózsa Gy. U. 20.
Telefon:
06/44-377-040
Telefon:
06/30-603-2735
Kapcsolat:
Máté Marika, Németh Gyula
E-mail:
nemethgyulane54@gmail.com

Kölcse a Szatmári síkságon, Nyíregyházától Észak-Keletre, mintegy 100 km-re található település. Egyike a legrégebbi, szigetre épült településeknek, a Kölcsey család fészke. Az M3-as felől a 49-491-es úton közelíthető meg, akár személygépkocsival, akár tömegközlekedési eszközzel. XV. századi református temploma, és a XVIII. századi fa harangtornya egyaránt jellegzetes karaktert ad a kanyargós Öreg Túr partján fekvő településnek.

“Régmúlt idők bárójaként élhetnek itt nálunk Szebbet- jobbat mind ezektől többet nem kínálunk. Medve- báró lelke örül, nem élt ő hiába, Száz év múltán a munkája nem veszett kárba. Aki ezt nem hiszi járjon most utána, győződjön meg róla, a Medve-Kúriának a világon nincs párja.”

Vendégházunk Kölcse központi helyén található. A kúriát dr. Medve Zoltán aranykulcsos királyi kamarás 1905-ben építtette nyári lakhelyéül. A ma is hatalmas kertben 120 éves fák, kisebb arborétum dicséri a kamarás úr szépérzékét éppúgy, mint a masszív, ódon épület, melyet a faluban “kastélynak” neveznek. Túr-betyben, szigetként elhelyezkedő nyári lakot nem véletlenül választhatta a Méltóságos Úr és neje pihenési, nyári lakhelyéül. Pihenjen Ön is családjával, barátaival a Medve kúria hűs falai között, Szatmár legszebb táján. A madárdaltól, gerlebúgástól hangos kertben hűsöljön az évszázados gesztenyefák alatt, Kúria Vendégházunkban.

A Vendégházban 24 fő elhelyezését tudjuk biztosítani szolid árakon. Sátorozási lehetőséget nagyobb csoportnak is biztosítani tudunk. Sütési, főzési lehetőség felszerelt konyhában, és szabadtűzön is biztosított. Sportolási lehetőség, fürdőhely, horgászat 200 m-en belül biztosított.

Vízi túrák kedvelőinek csónaktúrát ajánlunk az Öreg Túr folyón. A környék bővelkedik irodalmi, történelmi emlékhelyekben, népi építészeti remekekben. Jöjjön el Tiszabecstől induló Tisza-Túrára, vagy vizitúrára a kanyargós Öreg túrra. Hajtson fejet Móricz Zsigmond, Kölcsey Ferenc emléke előtt, és a hűs Szatmárcsekei csónakos fejfás temetőben. Nézze meg működés közben a Túrisvándi vizimalmot, és a Tiszát a Nagyari Petőfi fától.

Árak

Típus Ár
Szállásdíj 3500 Ft/fő/éj

Szálláshely jellemzői

Férőhelyek (fő):
24
Szobák száma:
2-3-4 ágyas szobák+pótágy
Parkolás:
Zárt parkolási lehetőség
Étkezés:
Sütési, főzési lehetőség felszerelt konyhában, és szabadtűzön is biztosított.
Felszereltség:
Kemence, Ping-pong, tollas, csocsó, asztali billiárd, kosárlabda, , bébi hinta, fajátékok, homokozó, mérleghinta.
Szolgáltatások:
  • Bababarát környezet
Szabadidős lehetőségek:
  • Horgászat
Akadálymentesített:
nincs adat
Általános:
Csónakázás, horgászat, biogazdálkodással való ismerkedés
«
»

Ez is érdekes lehet