Éva Ház, Kölcse

SAMSUNG DIGIMAX 360
Település:
Szálláshely típusa:
Cím:
4965 Kölcse, Kölcsey u. 110.
Telefon:
06/70-282-3078
Telefon:
06/44-377-186
Kapcsolat:
Daniló Sándorné
E-mail:
dlina@freemail.hu

Az ÉVA-HÁZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Kölcsén található a Túr és a Tisza folyó közvetlen közelében. A település nagyon csendes, pihenésre, kikapcsolódásra egyaránt alkalmas.

Nevezetességeink: Túristvándi vízimalom, Tarpa szárazmalom, Tiszacsécse Móricz Zsigmond szülőháza, Munkácsi vár. A ma másfélezer lakosú község neve elég korán, már a 12. század végén feltűnik az írott forrásokban, így a Szamoshát egyik legrégebbi településének tekinthető. Az egymást keresztező utak jóvoltából már a középkor végén mezővárosi rangot szerzett település a Kölcseyek ősi fészke volt.

A község kikapcsolódást nyújt mind a pihenni, mind a szórakozni vágyóknak, különlegessége a 15. századi, műemlék református templom, amely a megyében – Nyírbátoron kívül – az egyedüli egyterű, gótikus falusi templom. Gyönyörűek kőfaragványai: a két csúcsíves ajtókeret, a konzolos megoldású kettős ülőfülke és a kis többfiálés szentségtartó fülke. Famennyezete a 18. században készült, népies barokk szószéke és hangvetője szintén e korból való.

Árak

Típus Ár
Szállásdíj 2500 Ft/fő/éj

Szálláshely jellemzői

Férőhelyek (fő):
11
Szobák száma:
3 szoba
Nyitva tartás:
Bejelentkezni 14:00-tól; kijelentkezni 10:00-ig.
Parkolás:
saját parkoló
Szabadidős lehetőségek:
  • Bográcsozás
  • Lovaglás
Akadálymentesített:
nincs adat
Általános:
Állatbarát szálláshely. Szabadtéri medence, bográcsozási lehetőség, tárcsán sütés, kisállat bevitele, valamint a lovaglás fizetős.
«
»

Ez is érdekes lehet