Nudli lekváros gombóccal

Kategória:

Hozzávalók:

3 összmarék liszt, 2 tojás, 8 közepes nagyságú krumpli, 30 dkg lekvár, 3 evőkanál olaj vagy zsír, 5 evőkanál zsemlemorzsa, só

Elkészítés:

A megfőtt, meghámozott krumplit a lisztbe belereszeljük. Tojással és kevés vízzel összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részét vékonyra nyújtjuk, kockákra vágjuk. Minden tésztadarabra kanálból szilvalekvárt kenünk kés segítségével. Tenyerünk között meggömbölyítjük, gombócokat formálunk belőlük. A tészta másik részét 2 tenyérnyi vastagságúra elnyújtjuk, két ujjnyi széles csíkokra vagdaljuk. Ujjnyi vastagságúra kisodorjuk és apró darabokra szeleteljük. Sós vízben kifőzzük az egészet. Olajban cagy zsírban zsemlemorzsát pirítunk. A tésztát leszűrjük, pirított zsemlemorzsával összekeverjük. Aki szereti, cukorral is megszórhatja.

«
»

Ez is érdekes lehet